Joey Alberti goed van start met een top acht-klassering bij de jonge paarden in Opglabbeek

Joey Alberti goed van start met een top acht-klassering bij de jonge paarden in Opglabbeek

In het Sentower Park te Opglabbeek, België, zijn ze vandaag alweer begonnen aan een drukke wedstrijdweek. De zeven- en achtjarige paarden mochten de spits afbijten in een twee fasen special parcours. In totaal konden 28 combinaties foutloos blijven en uiteindelijk bleef de winst in België dankzij Wilm Vermeir. Joey Alberti leverde de beste Nederlandse prestatie met een zevende plaats. 

In deze proef kon Wilm Vermeir rekenen op de zevenjarige Emerald Van'T Ruytershof-dochter Eytuka Of Two Notes Z. Hij vloog door de tweede fase in een tijd van 28,80 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren. Eytuka Of Two Notes Z was meteen ook de beste zevenjarige van de proef. 

De Zweedse topruiter Hendrik Von Eckermann kwam met de achtjarige Justinov VI (v. Ustinov) wel nog gevaarlijk dicht bij de overwinning. Uiteindelijk klopten ze af op 29,12 seconden en dat was goed voor de tweede plaats. Zo reed Von Eckermann meteen ook de beste achtjarige van de proef. Gregory Cottard en de zevenjarige Papillot de Muze (v. Aktion Pur Z) sprongen voor Frankrijk naar de derde plaats. 

Eduardo Pereira De Menezes en Kadans Van Perbeemd (v. Grand Slam) zagen we terug op de vierde plaats. De vijfde plaats was opnieuw voor België dankzij Thierry Goffinet en Climax Of Picobello Z (v. Calvaro Z). Verder konden ook Alexander Kumps (Zorba TT), Andres Vereecke (Perle d'Or van de Gaverstede), Lennert Korsten (Elstar II Hero Z & Mr Quincy B) en Laetitia Surin (Pipper des Vergers Z) zich nog klasseren. 

De zevende plaats was voor Nederland dankzij Joey Alberti en de zevenjarige Corona Z (v. Comilfo Plus Z). Zijn landgenoot Bart de Bruijn volgde op de achtste plaats met Farinjo des Mec (v. Carinjo). Tot slot kon ook Ellis Pex (Jerome K) zich nog klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.