Jochems naar het zilver in CSI3* ochtendrubriek Lier

Jochems naar het zilver in CSI3* ochtendrubriek Lier

Ook op het CSI3* concours van Lier ging de dag van start met verschillende rubrieken voor jonge paarden. Bij de 6-jarige paarden was er een Ierse overwinning: Ciaran Dreeling reed Valentino (v. Diamantino VDL) foutloos naar de finish in 70,12 seconden. Hiermee was hij de snelste in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Catherine van Roosbroeck en Emir du Coeur des Collines Z (v. Elvis Ter Putte) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 71,45 seconden. Juan Pablo Garriz en Chapeau De Lux Z (v. Chellsini Z) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 72,29 seconden. 

Filippo Tabarini (Orage Optimus) en Lorenzo Barzaghi (Ataturk Mm) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

5-jarigen 

Bij de 5-jarigen reed Margareth Eikner naar de overwinning. Zij rekende op Pokerface Gv (v. Dieu-Merci van T&L) om in 72,64 seconden een foutloze ronde te sprongen. Hiermee bleef ze Emile Karim Fares voor die met Nijinksy op de tweede plaats eindigde. Dit duo kon de nul behouden en finishte in 76,00 seconden. Michael Jung en Diva S 6 (v. Diatendro) vervolledigden de top drie.

Rob Schipper (Nabab de Calando) en Philipp Weishaupt (Evita Peron) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

CSI3* 1m40

Op de andere piste werd er een 1m40 rubriek van de CSI3* competitie gesprongen en hier ging de winst naar Gilles Thomas. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Imposante Vede (v. Pommeau du Heup) en had de snelste chrono in de tweede fase: 24,69 seconden. Kevin Jochems nam met Balou Z (v. Balou du Rouet) de tweede plaats voor zijn rekening. Dit duo kon een foutloze tweede fase springen en finishte in 25,55 seconden. De Braziliaan Bernardo Alves Cardoso De Resende eindigde op de derde plaats. Hij liet het hout onaangeroerd in het zadel van de BWP-hengst Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly) en finishte in 25,82 seconden. 

Emma Stoker (Japatero Vdm) en Melanie Gelin (Attoucha Hero Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. Frederic Vernaet (Beijing Z) en Christophe Vanderhasselt (Euptric van Beek) konden zich ook klasseren op plaatsen zes en zeven.

Klik hier voor alle resultaten