Ierse overwinning in Grand Prix Bonheiden

In Bonheiden werd zonet de laatste Grand Prix van het weekend gesprongen. In deze 1m45 hoge Grand Prix konden twaalf ruiters zich plaatsen voor de barrage. Een barrage met twaalf combinaties moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar.

Die winnaar werd met voorsprong Alexander Butler. De Ier kon in het zadel van Chilli B (v. Berlin) een foutloze ronde springen en finishte in 32,67 seconden. Pieter Devos was de beste Belg op de tweede plaats. Hij rekende op Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) om in 34,01 seconden een foutloze ronde te springen. José Thiry maakte het quasi volledig Belgisch podium compleet. Hij reed Jalisco W van de Wolvenhoek (v. Vivaldi du Seigneur) naar de derde plaats in 34,59 seconden.

Vincent Lambrecht (Catwalk Harry) en Thiago Ribas da Costa (Kassandra van't Heike) eindigden op de vierde en vijfde plek.