Houtackers en Van de Rijt scoren in ochtendrubriek Sentower Park

Houtackers en Van de Rijt scoren in ochtendrubriek Sentower Park

De eerste twee rubrieken van de dag zijn net gereden in Sentower Park. Er was één rubriek voorbehouden voor 5-jarige paarden, de andere rubriek was een 1m35 van de CSI2* competitie. 

Bij de 5-jarigen ging de winst naar Guillaume Foutrier. Hij reed Justicier de Pandore (v. Curby duy Seigneur) foutloos naar de finish in 62,42 seconden. Hiermee bleef hij Anna Maria Pokraszov voor die met Frimousse du Bidou (v. Tresor) op de tweede plaats eindigde. Caroline de Laet was de beste Belgische op de derde plaats. Zij kon met Fevrier de Hus (v. Con Air) de nul behouden en finishte in 66,11 seconden. 

Lisa Candin (Khaleesi) en Mart-Sander Aarma (Andant) volgden op plaatsen vier en vijf.

1m35

In het 1m35 ging de overwinning naar Matheus Correa. Hij reed Hollyday Vls (v. Cartano) foutloos naar de finish in 53,41 seconden. Hiermee bleef hij de Italiaan Luca Costa voor die met California del Rilate (v. Sandro Boy) op de tweede plaats volgde. Deze combinatie slaagde erin om de nul te behouden en finishte in 55,37 seconden. Yves Houtacker sprong op zijn beurt naar de derde plaats. Hij rekende op Dieu Merci van't Meulenhof (v. Bamako de Muze) om in 55,85 seconden een foutloze ronde te springen.

Teddy van de Rijt (Herma) en Alexa Larkin (Une Adelheid Z) volgden op plaatsen vier en vijf. Andres Vereecke was de beste Belg op de zesde plaats. Hij reed Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) foutloos naar de finish in 58,22 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten