Gastland Denemarken wint Nations Cup van Uggerhalne

Gastland Denemarken wint Nations Cup van Uggerhalne

Niet enkel in La Baule maar ook in het Deense Uggerhalne werd vandaag een Nations Cup gesprongen. In La Baule was het spannend maar in Uggerhalne werd de Nations Cup een thriller van formaat. Een barrage moest immers over de winnaar beslissen. In die barrage kwamen thuisland Denemarken, België en de Britten nog aan de start.  Al deze teams hadden na de twee rondes acht strafpunten achter hun naam. 

In die barrage was het het Deense team dat naar de overwinning reed. Zij stuurden Zascha Nygaard Andreasen de ring in als barragekandidaat en hij kon met Quinn (v. Quidam de Revel) een foutloze barrage springen in 37,56 seconden. 

De Belgen eindigden op de tweede plaats. Voor hen mocht Thibeau Spits aantreden in de barrage. Hij kon met Classic Touch DH (v. Casall) ook de nul behouden en finishte in 38,84 seconden. Hij had eerder al een foutloze eerste ronde afgelegd. Emilie Conter kreeg met Balento CSO (v. Balou du Rouet) één springfout in de tweede ronde. In de tweede ronde ging alles niet helemaal zoals gepland. Arnaud Doem werd de Belgische sterkhouder. Hij kon in het zadel van Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck) twee foutloze rondes achter zijn naam noteren. Constant van Paesschen en Isidoor vd Helle tot slot, kregen één fout in de tweede ronde, in de eerste ronde konden ze de nul wel houden.

Groot-Brittanië volgde op de derde plaats.

Klik hier voor de resultaten