Emile Faurie niet in België geraakt door fout in papierwerk

Emile Faurie niet in België geraakt door fout in papierwerk

De Britse dubbele Olympiër Emile Faurie plande om 22-25 april deel te nemen aan het CDI in Opglabbeek, maar zijn toegang in Calais werd geweigerd. 

Er werd in Calais fout in het papierwerk ontdekt die in Dover was gemaakt en werd daardoor de toegang tot de EU geweigerd. De paarden zijn sinds Engeland de EU verlaten heeft in orde met al het papierwerk dat nodig is om binnen te kunnen in de EU, maar in Dover hadden ze het verkeerde papier eruit gehaald, iets wat de Fransen niet konden accepteren eenmaal toegekomen in Calais. De Griekse Grand-Prix amazone Dono Di Maggio Theodora Livano ree ook mee, maar zijn paarden waren wel in orde met het papierwerk en mochten verder reizen. Emile Faurie moest dus aan de grens van Calais nog een vervoersmiddel regelen om zijn paard terug naar huis te brengen. 

Faurie betreurt de situatie. Hij is blij dat Livano nog kon verder reizen om in Opglabbeek een plaats voor de Olympische Spelen te bemachtigen. Faurie wil nogmaals benadrukken dat het sinds de Brexit veel moeilijker is om paarden over de grens te krijgen. “Het is waanzin dat de Brexit de zaken zo dramatisch heeft veranderd. Ik zie de redenering erachter niet; het is politiek om spelletjes te spelen met het leven van mensen en niet om het welzijn van paarden te geven", aldus Emile Faurie. 

Bron: Horse And Hound