Duitsland wint Nations Cup. Bart Bles is Nederlandse sterkhouder.

Duitsland wint Nations Cup. Bart Bles is Nederlandse sterkhouder.

Het bleek een spannend en verrassende landenwedstrijd in Vilamoura. Na de eerste ronde was alles nog mogelijk. Uiteindelijk won het Duitse team deze 1.45m Nations Cup met 13 punten. Voor Duitsland kwamen Richard Vogel met Floyo VDL (Baltic VDL), Jens Baackmann met Aglaia J (Arpeggio), Guido Klatte Jr. met Qinghai (Quidam de Revel) en David Will met C Vier 2 (Cardento 933) aan de start.

Het laatste duo hield het als laatste combinatie foutloos wat meteen de eindzege opleverde voor het Duitse team. Frankrijk volgde met drie punten op de tweede plaats voor Italië.

De ruiters in Oranje stonden na de eerste omloop nog vooraan, maar moesten uiteindelijk afsluiten op de zevende plek. Bart Bles bleek met Israel vd Dennehoeve (Thunder vd Zuuthoeve) de sterkhouder van het team. De combinatie tikte enkel in de tweede omloop een balk tegen de grond. Ook Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) noteerden één foutloze omloop.

Zowel Eric van der Vleuten (Wunschkind 19) als Kevin Jochems met Turbo Z (Thunder vd Zuuthoeve) moesten meerdere fouten dulden.

Uitslag