Dubbeldam moet nipt Fransman voorlaten in Grand Prix van Lier

Dubbeldam moet nipt Fransman voorlaten in Grand Prix van Lier

In Lier werd zonet de afsluiter van een druk internationaal weekend gereden: de CSI2* Grand Prix. 71 deelnemers traden aan in deze 1m45 rubriek met barrage. Twaalf van hen konden de nul behouden. Een barrage met twaalf moest dus uitsluitsel bieden. 

In die barrage werd er erg hard gereden, wat ook nodig was aangezien kleppers zoals Daniel Deusser, Jeroen Dubbeldam en Jos Verlooy zich voor de barrage konden plaatsen. 

De winst ging ook naar Max Thirouin. Hij moest als laatste van start en slaagde er in extremis in om de winst nog van Dubbdeldam af te snoepen. Hij rekend eop Utopie Villelongue (v. Mylord Carthago) om in 35,28 seconden een foutloze ronde te springen. Dubbeldam werd tweede. Hij liet met Oak Grove's Carlyle (v. Casall) alle balken in de lepels en finishte in 34,42 seconden. Hiermee bleef hij Jos Verlooy voor die met Luciano van het Geinsteinde (v. Quinn vd Heffinck) op de derde plaats eindigde. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 35,60 seconden.

Sophie Hinners nam met Vittorio 8 (v. Valentino Ddh) de vierde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 35,74 seconden. Gilles Thomas vervolledigde de top vijf met Luna van het Dennehof (v. Prince vd Wolfsakker).


Klik hier voor de resultaten