Dinja Van Liere en Emmelie Scholtens scoren boven 80% in Wereldbeker Stuttgart

Dinja Van Liere en Emmelie Scholtens scoren boven 80% in Wereldbeker Stuttgart

Dinja Van Liere was in de Grand Prix Freestyle de beste Nederlandse combinatie nadat haar Kür met Hartsuijker (v. Johnson) 80,225% werd toegekend. Emmelie Scholtens danste hen achterna met 80,125% voor haar Kür met Indian Rock (v. Apache).

Beide Nederlandse amazones hadden minder ervaren paarden meegenomen naar Duitsland. Voor Van Liere's Hartsuijker was het zijn debuut in een Wereldbeker rubriek terwijl Indian Rock wat verder staat maar hoofdzakelijk nog aan kracht ontbreekt. Beide paarden behaalden wel hun beste scores tot nu toe en werden respectievelijk zesde en zevende. Ook Marieke van der Putten was naar Stuttgart afgereisd met Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) en kreeg 77,690% wat hen op de elfde plaats bracht.

Voor Ingrid Klimke was het een ware verrassing om met zo'n hoge score de overwinning binnen te kunnen halen. Voor haar Kür op muziek met Franziskus FRH (v. Fidertanz) kreeg de amazone maar liefst 83,440% van de jury. Het was slechts de tweede keer dat de Duitse een score boven de 80% behaalde nadat ze bijna drie jaar geleden die grens overschreed op een internationale GP. 

Isabell Werth werd tweede nadat er 82,030% op het bord verscheen voor haar Kür met DSP Quantaz (v. Quaterback). Het duo liet wat punten liggen bij een eerder trage start en lieten kleine steekjes vallen in de wissels. Ondanks dat de amazone niet op de winst kon rekenen leek ze toch uiterst opgezet met haar prestatie. Het Duitse podium werd vervolledigd door Benjamin Werndl die op Daily Mirror (v. Damon Hill) 81,885% behaalde. 

Bekijk de resultaten hier
De tussenstand vind je hier