CHIO Aachen: Nederland vijfde in de Nations Cup

CHIO Aachen: Nederland vijfde in de Nations Cup

Het was net niet voor onze Nederlandse springruiters tijdens de Landenprijs in Aken. De ruiters in oranje sprongen met opgeheven hoofd naar de uiteindelijke vijfde plaats. De winst van deze loodzware Nations Cup kleurde na afloop Amerikaans.

De overwinning was voor het Amerikaanse team met een totaal van 4 strafpunten. Zweden werd tweede met 8 strafpunten, voor Frankrijk dat met 12 punten derde werd. 

Voor Amerika wist Brian Moggre met de 15-jarige Balou du Reventon (Cornet Obolensky) als enige een dubbele nulronde te presteren. Jessica Springsteen (Don Juan van de Donkhoeve) en Lucy Deslauriers (Hester) wisten met hen Belgisch gefokte paarden een foutloze eerste omloop te rijden, maar noteerden springfouten in de tweede ronde. Voor Laura Kraut en de 11-jarige Baloutinue was er een springfout in de eerste ronde en een foutloze tweede ronde.

De Zweden volgden op de tweede plek voor Frankrijk. De Belgische springduivels volgde net buiten het podium op de vierde plaats voor Nederland.

In het Oranje kwamen Kevin Jochems, Bart Bles, Sanne Thijssen en Harrie Smolders aan de start. Enkel de Grand Prix-winnaar van het CHIO Rotterdam, Sanne Thijssen wist met Con Quidam RB (Quinar) één foutloze omloop te presteren. Voor Kevin Jochems en de 12-jarige zoon van Thunder vd Zuuthoeve, Turbo Z bleef het bij telkens één springfout. Bart Bles en Sf-Equestrian's Kriskras DV als Harrie Smolders met Bingo du Parc was er telkens één springfout.


Uitslag