Bronzen medaille voor Bart Lips in CSI1* Grand Prix van Lier

Bronzen medaille voor Bart Lips in CSI1* Grand Prix van Lier

In Lier werd zonet de eerste Grand Prix van de dag gesprongen: die van de CSI1* competitie. Een barrage met zeven ruiters moest over de winnaar beslissen en uiteindelijk was het de Portugees Duarte Romao die met Houston DS aan het langste eind trok. Het duo sprong een foutloze barrage in 33,68 seconden. 

Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan Camille Biebuyck die met Kenya van de Kleinheide (v. Thunder vd Zuuthoeve x Clinton, f. Janssens) op de tweede plaats eindigde. Zij konden een foutloze ronde springen in 34,79 seconden. Bart Lips en Davinci Z (v. Dutch Capitol Z x Aquilini, f. Stal de Claesstraete) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,60 seconden. 

Helena Beyers (Karrabas vd Mishagen) en Philipp Weishaupt (Coros 3) vervolledigden de top vijf.

Bij de 5-jarige paarden zorgde Helena Beyers voor de beste Belgische prestatie. Ze reed My Way du Sud Z (v. Mithras de Regor x Dulf vd Bisschop, f. Beyers) foutloos rond in 36,22 seconden wat haar de derde plaats opleverde. De overwinning was voor Mariano Martinez Bastida en Kapalony Z (v. Kannan x Nimmerdor). Zij sprongen een foutloze ronde in 34,30 seconden. Rodrigo Bas en Kacharel DB (v. Vigo d'Arsouilles x Clinton, f. Bouilliart) maakten de top drie compleet.

Alexander Vincentius (Lewandowski V) eindigde op de zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten