Britse overwinning op EK Junioren. Van Marle beste Nederlandse

Britse overwinning op EK Junioren. Van Marle beste Nederlandse

In Vilamoura stond voor de Junioren zonet de ultieme ontknoping op het programma; de individuele finale. Nadat ze met het team eerder al een gouden medaille konden veroveren, leken vooral Aurelia en Tristan Guisson zicht te hebben op een medaille. Bij aanvang van de finale stonden ze respectievelijk op de vijfde en vierde plaats in het klassement. 

Uiteindelijk slaagde ze er beide in om nog twee plaatsen op te schuiven. Zilver dus voor Tristan Guisson, brons voor Aurelia Guisson. Broer en zus slaagden er beide in om twee foutloze rondes te springen. Tristan rekende hiervoor op Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve), Aurelia haalde No Limit vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) van stal. 

De overwinning ging naar Ava Vernon. Zij kreeg over het hele parcours slechts één springfout achter haar naam met Jolie Fleur vd Noordheuvel (v. Cassini II x Tlaloc M, f. Vernon). 

Amber van Marle was de beste Nederlandse op de zestiende plaats. Zij kreeg met Gregorius vd Vrendt (v. Gelha's VDL) een totaal van 17,86 strafpunten. 

Klik hier voor de resultaten