Bethany Vos en Marie Schalken springen naar podiumplaats op jeugdconcours van Lier

Bethany Vos en Marie Schalken springen naar podiumplaats op jeugdconcours van Lier

In het Azelhof in Lier is het deze week de beurt aan de jeugdruiters om hun talenten te tonen op internationaal niveau. In de CSI Children rubriek werd er over een hoogte van 1.20m een twee fasen special gereden. Daar was het Bethany Vos die de Nederlandse eer wist te verdedigen op het podium. 

Mathilda Hansson en Rubio Monocoat Electric (v. Ukato) zorgden voor een Zweedse overwinning in 24,87 seconden. Hiermee was het duo onze landgenote Estee Bomeré net te snel af. Zij reed in het zadel van Jade Van Ten Breebroek (v. Clipper van de Begijnakker) in 25,29 seconden naar de tweede plaats. Bethany Vos en Dilithyia VLS (v. Vaust S) volgden op drie met een tijd van 25,30 seconden.  

Plaats vier opnieuw voor Mathilda Hansson met Hello HX. Corentin Adnet en Breaker Des Hazalles (v. Del Piereo P&B) eindigden nog vijfde. 

Marie Schalken moet Ella Bomeré voorlaten bij Children 1.05m rubriek 

In de 1.05m hoge proef voor de Children mocht Ella Bomeré met Helois Van'T Hemelszoet (v. Catwalk Van De Helle) de ereronde leiden. Het duo finishte in de beste tijd van 29,17 seconden. Marie Schalken en Venezia (v. Cardento 933) eindigden tweede in 30,10 seconden. Margaux De Coninck en Lady Vh Molenhof Z (v. Lord Z) werden derde in 30,29 seconden. 

Ana Jacquet en Qwert (v. Floyd Van Schore) zorgden voor een Belgische vierde plek. Ieva Navickaite en Looping 72 (v., Landos) volgden op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.