Bert-Jan van de Pol blijft Belgen voor in nationale wedstrijd Hasselt

Bert-Jan van de Pol blijft Belgen voor in nationale wedstrijd Hasselt

In Hasselt staat dit weekend een wedstrijd van de Gold League op het programma. In afwachting van het 1m40 dat momenteel in volle gang is, werden er vandaag alvast een 1m30 en een 1m20 rubriek gesprongen. 

In het 1m30 ging de overwinning naar Bert-Jan van de Pol. De Nederlander reed Cqalgary (v. Concorde) foutloos doorheen de tweede fase en klokte af in 26,65 seconden. Jan Caers volgde op de tweede plaats. Hij rekende op de 12-jarige Coming Home Z (v. Calvaro Z) om in 26,75 seconden naar de finish te rijden. Vanina Lombard en Astre de Rampan (v. Othello du Phare) eindigden op de derde plaats. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 27,43 seconden. 

Gauthier Mercenier (Hobbit du Houmier) en Jan Caers (Kyla-w) vervolledigden de top vijf.

1m20

In het 1m20 reed Liesl Mertens naar de overwinning. Mertens stond met Nashville van het Legitahof Z (v. Nonstop) vrijwel de volledige rubriek aan de leiding en kon die leiderspositie vasthouden. Ze sprong een foutloze ronde in 25,17 seconden. Sander Geenen eindigde met Kioto van het Simsehof (v. Thunder vd Zuuthoeve) op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 25,56 seconden. Kaat Pluymers en Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van't Gelutt Z) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 25,88 seconden. 

Alyssa Van Linden (Calyssa van de Waasdonck) en Gauthier Mercenier (Highlander Du Tumulus) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten