Isabell Werth wint Grand Prix in Amsterdam - Scholtens sterk derde

Isabell Werth wint Grand Prix in Amsterdam - Scholtens sterk derde

Het is de Duitse dressuurkoningin Isabell Werth die met Weihegold OLD net de overwinning behaalde in de Grand Prix dressuur in Jumping Amsterdam. Emmelie Scholtens houdt de bronzen medaille in Nederland, Edward Gal werd met Glock's Zonik N.O.P. knap vijfde. 


QUICK RESULT

1. Isabell Werth - Weihegold OLD

2. Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle

3. Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.


Isabell Werth is de verdiende winnares van de Grand Prix dressuur in Jumping Amsterdam. Met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) kreeg ze van de jury maar liefst 83.565%. Imke Schellekens-Bartels, die na elke proef live commentaar gaf noemde de piaffe en passage van Werth "Briljant". 

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle (v. Fidermark) worden tweede met een percentage van 81.957%. Dujardin en haar merrie lieten een enorm goede galoptour zien, met hele strakke series om de twee en een pas en pirouettes "als een dubbeltje op zijn kant". Ze verloren echter wat punten in de piaffe, die soms taktmatig net niet zuiver genoeg was voor die hele hoge score. 


Op de derde plaats staat Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. met de KWPN-gefokte Vivaldi-hengst scoort ze maar liefst 77.70% Ze wipte daarmee net over Jessica von Bredow-Werndl, die met Zaire-E (v. Son de Niro) met 77.391% beloond werd. 

Zij sprong dan op haar beurt weer nipt voor Edward Gal. Gal nam de leiding na de eerste pauze met Glock's Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) en werd die eerste plaats pas afgesnoept na de tweede pauze. Gal en Zonik lieten een proef zien met een expressieve draftoer maar hadden een hakkeltje in de overgang van stap naar passage en de serie wissels om de twee pas. 

Verder zien we op de zesde plaats Helen Langehanenberg met Damsey FRH (v. Dressage Royal) met een score van 76.413, en op de zevende plaats de Britse Charlotte Fry met Everdale (v. Lord Leatherdale). Dorothee Schneider en DSP Sammy Davis JR (v. San Remo) krijgen 74.891% en dat is goed voor de achtste plaats. 


Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy N.O.P. sprokkelen 74.587% bij elkaar en worden zo negende. Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (v. Untited) krijgen een percentage van 73.065% en sluiten de top tien af. 


Het zijn de vijftien beste combinaties die door mogen naar de Freestyle op muziek zaterdagmiddag. Voor Nederland zullen dat dus zijn: Adeline Cornelissen, Denise Nekeman, Anne Meulendijks, Hans Peter Minderhoud en Edward Gal en uiteraard Emmelie Scholtens.


Resultaten