Yves Willems grijpt brons bij 1.25m Junioren in Opglabbeek

Yves Willems grijpt brons bij 1.25m Junioren in Opglabbeek

In Opglabbeek bij Sentower Park sprong Yves Willems zonet naar een bronzen podiumplek tijdens de 1.25m ochtendrubriek voor Junioren. Samen met Highway (Tangelo van de Zuuthoeve) legde hij er een feilloos parcours af in de derde snelste tijd.

De kop van het klassement tijdens deze proef werd voornamelijk gedomineerd door de Britten, die ook de hoogste podiumplaatsen voor hun rekening namen. Tabitha Kyle stuurde de 8-jarige merrie Indiana d'Ayrifagne in een vlijmscherpe tijd van 23.66 seconden met voorsprong naar goud, op een ruime halve seconde gevolgd door landgenote Eve Mccoy op de vosruin Cocktail D'Azur (Prince Blue). Met een chrono van 25.24 seconden en een foutloos springresultaat wist Yves Willems met de 10-jarige KWPN merrie Highway het brons knap weg te kapen. 

Ook de eerste plek naast het podium ging naar Groot Brittanië, met Sophie Evans in het zadel van Cristallo Boy (Cristallo 7). De top vijf werd afgesloten door de Ier Gary Dooley op de rug van Csf Olympic Jewel (Mylord Carthago), die nipt een seconde trager waren.

Vind de volledige uitslag hier.