Haynes GH zet voorsprong om in zege Blom Hengstencompetitie

Haynes GH zet voorsprong om in zege Blom Hengstencompetitie
Na een mooie nulrit zat het in de barrage niet helemaal mee voor Haynes GH (v.Carambole) en Steven Veldhuis, maar hun voorsprong bleek genoeg om er alsnog vandoor te gaan met de competitiewinst in de klasse Z. Een verdiende zege!

De afgelopen maanden heeft Haynes GH (Carambole uit Stakkonita Z van Stakkato) van fokker Jan Greve, Willem Greve en Arie Hoogendoorn een geweldige ontwikkeling doorgemaakt onder Steven Veldhuis. Als relatief onervaren paard op 1.30m-niveau pakte hij deze competitie al de overwinning in zowel Ermelo als Zuidbroek. Die voorsprong kwam het vandaag goed van pas, want zelfs met een 0/10-resultaat kon Haynes GH als winnaar gehuldigd worden. “Haynes is zo scherp en heeft veel bloed. In het basisparcours was hij mooi rustig, zeker gezien de entourage hier. Hij is heel voorzichtig en sprong ook in de barrage heel goed, alleen kregen we een foutje en ik denk dat hij later in de driesprong daardoor nog wat van de leg was. Het was mooier om hier met twee nulritten te winnen maar gelukkig kwam de eindzege niet in gevaar, want dat heeft hij echt verdiend!”, vertelt ruiter Steven Veldhuis. “Het is echt een paard voor de toekomst en hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd. Ik denk dat hij nu wel een tijdje rust verdiend heeft, zodat we later dit seizoen bij de zevenjarigen verder kunnen.”

Dagwinnaar tweede
Dankzij de dagzege klom de goed springende High Shutterfly (Sir Shutterfly uit Cerasinaa elite EPTM-spr PROK van Chin Chin, fokker G.J. Kappert) onder Lennard de Boer op naar de tweede plaats in de competitie, net voor Herakles (Catoki uit La Costa van Landor S, fokker A. Brueggehagen) onder Kimberley Winsingh.