Wout-Jan van der Schans springt in top 3 van GP World Cup Qualifier in Budapest

Wout-Jan van der Schans springt in top 3 van GP World Cup Qualifier in Budapest

In de CSIO3* 1.50m Grand Prix World Cup Qualifier sprong Wout-Jan van der Schans zonet naar een prachtige bronzen medaille. In het zadel van A S Bombay (Diamant de Semilly) was hij de enige Nederlander die dubbel nul wist te blijven. Ook Bart Lips met Davinci Z (Dutch Capitol Z) en Demi van Grunsven op Hucinta (Namelus R) wisten zich te plaatsen voor de barrage, maar zij tikten hier beide één jammere balk uit de lepels.

Slechts 7 van 41 deelnemers wisten zich te selecteren voor de barrage van de CSIO3* 1.50m GP World Cup Qualifier, waaronder ook drie Nederlandse combinaties. De overwinning ging uiteindelijk naar de Griek Angelos Touloupis op de rug van Lord Mexx (Larimar 7), gevolgd door Jörne Sprehe met Hot Easy (Andiamo Z). Beste Nederlander van het pak, Wout-Jan van der Schans sprong vlot en vlekkeloos naar een bronzen medaille.

Net buiten het podium plaatste de Braziliaan Matheus Correa zich met Zeusz (Cartogran) als laatste volledig foutloze combinatie op een vierde plaats. Met beide één jammerlijke springfout volgden Bart Lips en Demi van Grunsven op de vijfde en zesde plaats. 

Uitslag