Vincent Voorn houdt stand tussen ijzersterke buitenlandse concurrentie in Medium Tour Finale van Outdoor Gelderland

Vincent Voorn houdt stand tussen ijzersterke buitenlandse concurrentie in Medium Tour Finale van Outdoor Gelderland

In de CSI3* Medium Tour Final 1,45m van Outdoor Gelderland liep de startlijst figuurlijk gesproken bijna over van de bekende namen. Onze Nederlandse deelnemers moesten dus hun beste beentje voorzetten. Dat lukte Vincent Voorn het best, die met De Vleut (Vleut) zevende wist te worden. De Duitser Felix Hassmann won. 

QUICK RESULT

1. Felix Hassmann - Balance 30 
2. Patrick Stühlmeyer - Chacgrano
3. Harm Lahde - Oak Grove's Laith


En zo ging de volledige top drie naar Duitsland. Hassmann won met de twaalfjarige Balance (Balou du Rouet) in 38,93 seconden tijdens de barrage, Stühlmeyer volgde hem in 39,99 seconden met de Chacco-Blue-hengst Chacgrano. Lahde stuurde Laith (London) in 40,79 seconden naar het brons. 

Jake Hunter, ruiter voor VDL Stud, claimde de vierde positie voor Australië met de Kashmir van Schuttershof-dochter Efodea. Zij waren een ruime halve seconde sneller dan Noel Fauntleroy en Jeco vh Swennenhog (Epleaser van 't Heike). 

Op de zevende plaats eindigde dan Voorn met de elfjarige De Vleut. Ook zij bleven foutloos en bereikten de barragefinish in 42,99 seconden. Wout-Jan van der Schans greep de negende plaats met Cassirano del Rilate (San Patrignano Cassini), Jarno van Erp werd tiende met Al Capone (Lupicor). 

Klik hier voor het volledige resultaat.