Vier Nederlanders in top twintig GCT Ranking

Vier Nederlanders in top twintig GCT Ranking

Na een rankingplaats in de Grote Prijs van Estoril  heeft België's Pieter Devos de leiding van de Global Champions Tour ranking overgenomen. Devos verwijst Daniel Deusser zo naar de tweede plaats. In de top twintig staan maar liefst vier Nederlanders.

Pieter Devos heeft nog maar twee Grand Prix's gemist, daarbij won hij alvast in Miami en verzekerde zich zo reeds van een startplaats voor de GCL Super finale in Praag. Deusser stond vorige week nog aan kop maar moest door deelname in Knokke afmelden voor Estoril. Dit zorgt dat de Duitser terugzakt naar de tweede plek. Ook Deusser won eerder dit seizoen al een Grand Prix, nl. in Hamburg.

De voorlopige top drie wordt afgewerkt door Ben Maher die in Portugal knap tweede werd. Niels Bruynseels volgt Maher op de voet. De Grand Prix-winnaar van Cannes blijft zo in de ranking voor op de Grand Prix winnaar van Stockholm, Peder Fredricson.

Maikel van der Vleuten kwam slechts vijf van de voorlopig negen manches aan de start, toch staat van der Vleuten knap op de zevende plaats. Landgenoot Bart Bles volgt op de achtste plek na een top tien plaats in Estoril.

Verder staan ook Eric van der Vleuten (13) en Harrie Smolders (17) in de top twintig.

Ranking