VDL Stud springruiter Alex David Gill wint 1.40m Jumping Franeker, Marriët Smit-Hoekstra schrijft Grote Prijs op naam

VDL Stud springruiter Alex David Gill wint 1.40m Jumping Franeker, Marriët Smit-Hoekstra schrijft Grote Prijs op naam

Dit weekend stond Jumping Franeker op het programma van de nationale KNHS wedstrijden. De hoogtepunten hier vonden plaats op zaterdag avond, met de 1.40m hoofdrubriek en de 1.30m Grote Prijs. Alex David Gill sprong op de goedgekeurde KWPN hengst Inaico VDL (Indoctro) naar goud in de hoogste rubriek, waarna Marriët Smit-Hoekstra de dag afsloot met winst in de Grote Prijs.

De Britse stalruiter van VDL Stud stuurde de 9-jarige Inaico VDL als snelste van vier foutloze combinaties door het 1.40m hoge parcours, waarmee hij met ruime voorsprong de winst binnen haalde. Ook Age Flapper sprong een bijna perfect parcours rond in het zadel van de 7-jarige KWPN merrie Kyra (Grand Slam VDL). Een tijd van 62.99 seconden bleek echter een ruime twee seconden te traag voor goud. Flapper moest daarom genoegen nemen met de tweede plaats. Marriet Smit-Hoekstra leverde de overige twee nulrondes op, en werd met de 8-jarige hengst Jappeloup Cooper (Casall) nog derde.

Marriët Smit-Hoekstra zet zegereeks in 1.30/1.35m rubriek verder 

Na eerder al goud te hebben gewonnen in de 1.30/1.35m rubriek, vlak voor Age Flapper, won Marriët Smit-Hoekstra in de afsluitende Grote Prijs opnieuw. Ze bleef met Wandro's Jerina (Zirocco Blue) de acht barrage kandidaten ruim voor, en eindigde in een foutloze 39.77 seconden weer vooraan het klassement. Voor Age Flapper wilde het maar niet lukken, want ook hier was in het zadel van Interessant N (Namelus R) een zilveren medaille voor hem weggelegd met een foutloze chrono van 42.51 seconden. Het brons werd veroverd door Martine Gramsbergen-Hoekstra, die op Galeva h (Arezzo VDL) de klok liet stoppen op 44.90 seconden.

Vind alle resultaten HIER.

Foto: Claus Close-Up