Van der Vleuten en Vrieling grijpen prijzen in CSI* hoofdnummer Rome

Van der Vleuten en Vrieling grijpen prijzen in CSI* hoofdnummer Rome

In Rome werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen. Het ging om een 1m55 met barrage. Van de dertig startende combinaties konden er slechts vier een foutloze ronde springen. Een barrage met vier moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. In die barrage zetten de Zweden hun goede vorm van de afgelopen weken verder, ze namen vrijwel het volledige podium in beslag. Henrik von Eckermann mocht op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Hij rekende op Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) om in 32,97 seconden een foutloze barrage te springen. 

Hiermee was hij beduidend sneller dan zijn eerste achtervolger Peder Fredricson die met H&M Christian K (v. Namelus R) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 35,01 seconden. Voor Denis Lynch en GC Chopin's Bushi (v. Contendro II) was er een derde plaats. Zij noteerden eveneens een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 35,51 seconden. 

Maikel van der Vleuten (Elwikke) en Rodrigo Giesteira Almeida (Carado) vervolledigden de top vijf. 

Voor Jur Vrieling en Long John Silver (v. Lasino) was er een zesde plaats. Zij kregen in de basisronde één puntje voor tijd. 

Klik hier voor de resultaten