Van der Vleuten en Houtzager hebben ticket voor Las Vegas nu ook definitief op zak

Van der Vleuten en Houtzager hebben ticket voor Las Vegas nu ook definitief op zak

Daarnet werd in Göteborg de laatste Europese kwalificatiewedstrijd voor de World Cup finals die in april in Las Vegas zullen doorgaan, gereden. Maikel Van Der Vleuten en Marc Houtzager waren als zo goed als zeker van een plaatsje in de finale, maar nu kunnen ze definitief hun ticket richting Las Vegas boeken. 

Het verleden leerde ons dat een ruiter ongeveer 40 punten moet hebben om helemaal zeker te zijn van zijn plaats in de finale. Maikel van der Vleuten (54 punten) en Marc Houtzager (49 punten) konden dus eigenlijk al op hun beide oren slapen. 

Steve Guerdat staat nog steeds stevig aan de leiding van het voorlopige klassement met een totaal van 95 punten. Als Guerdat in april de Wereldbeker zou winnen, is hij trouwens de eerste die daar vier keer in zijn carrière in geslaagd zou zijn. Pieter Devos staat op de tweede plaats van het klassement met tien punten voorsprong met Daniel Deusser. Marcus Ehning en Kevin Staut volgen op de vierde en de vijfde plaats. De beste achttien combinaties zullen aantreden tijdens de finale.

Klik hier voor de tussenstand