Van Andel, Kuijpers, Dings en Morssinkhof winnen laatste competitiewedstrijd KNHS Topsport Jeugdcompetitie

Van Andel, Kuijpers, Dings en Morssinkhof winnen laatste competitiewedstrijd KNHS Topsport Jeugdcompetitie

De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie – gesponsord door Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV – vond plaats in De Peelbergen. Een mooie opmaat voor de finales volgende week in de Brabanthallen. Myla van Andel won de ponyrubriek, Jersey Kuijpers boekte haar eerste overwinning bij de Children, Vincent Dings eindigde op 1 en 3 bij de Young Riders en Skye Morssinkhof won net als in de eerste wedstrijd de juniorenrubriek.

“Checkpoint Chacco” Skye Morssinkhof gaat als een van de favorieten de finale in, die volgende week zaterdag plaatsvindt in de Brabanthallen bij The Dutch Master – Indoor Brabant. “Dat is een super mooie entourage en het is heel mooi dat we daar als jeugd mogen rijden. Ik probeer mijn hoofd koel te houden. Ik voel nog nu nog geen druk, misschien komt dat nog.”

Thijmen Vos was met Theo, waarmee hij vorig jaar EK-teamgoud won bij de Children, ruim sneller dan Skye en eindigde met een springfout als tweede. Lysanne Kruizinga kwam in de prijsuitreiking de derde prijs ophalen met Flips 21. Finn Boerekamp, vorig jaar nog teamgenoot van Thijmen Vos op het EK, maakte het kwartet in de barrage compleet en reed Gradini naar de vierde plaats. In De Peelbergen kwamen 27 junioren aan start.

Vincent Dings
Met de ervaren en met veel vermogen springende Daylight pakte Vincent Dings (foto onder) de overwinning in de Young Riders-rubriek over een hoogte van 1.40m. Net als Daylight is ook Cream Couleur Z, waarmee hij in de barrage eveneens foutloos bleef en als derde eindigde, door zijn vader Hans Dings gefokt. Drie van de elf combinaties hielden in de eerste omloop de lei schoon. Daaronder ook Britt Wiefferink die met de sympathieke schimmel Alpha als tweede mocht opstellen achter Vincent.

Children

De Children-rubriek was met 18 starters goed bezet. Meerdere ruiters en amazones brachten twee of meer paarden aan start. Zes kwamen er terug voor de barrage. Daarin was Jersey Kuijpers (foto onder) de snelste foutloze. Met Alice du Wonderland J.H.K. Z bleef ze nog net onder de 30 seconden. Noelle Klokman is goed bezig in de competitie. De dochter van international Edwin Klokman was met Happy Brugal slecht 0.74 seconde langzamer dan de nummer 1.
Nick Nanning is ook een zoon van een ervaren ruiter en trainer. Zijn vader Niels staat hem dan ook iedere wedstrijd bij. Dat resulteerde dit keer in een mooie derde plaats met Hermes. Alicia Bocken eindigde als vierde met de doorgaans snelle merrie Dagma, waarmee haar zus Emma vorig jaar op het EK teamgoud en individueel zilver won.


Uitslagen KNHS Topsport Jeugdcompetitie Kronenberg, 7 maart

Pony’s, ZZ categorie D
1. Myla van Andel (Leeuwarden), Uriel (v.Matchello), 0 - 0, 38,61 sec
2. Bo Dictus (Zundert), Kelvin (v.Krimh ox), 0 - 4, 38,94 sec
3. Lars Maathuis (Geesteren), Jolly (v.onb), 0 - 13, 52,02 sec

Children, 1.20m
1. Jersey Kuijpers (Helmond), Alice du Wonderland J.H.K. Z (v.Aristo), 0 - 0, 29,9 sec
2. Noelle Klokman (Barchem), Happy Brugal (v.Brugal VDL), 0 - 0, 30,64 sec
3. Nick Nanning (Dalfsen), Hermes (v.Breitling LS), 0 - 0, 37,58 sec

Junioren, 1.35m
1. Skye Morssinkhof (Hierden), Checkpoint Chacco (v.Chacco Blue), 0 - 0, 34,42 sec
2. Thijmen Vos (Wierden), Theo 149 (v.Talkative), 0 - 4, 31,56 sec
3. Lysanne Kruizinga, Flips 21 (v.For Editon), 0 - 4, 34,70 sec

Young Riders, 1.40m
1. Vincent Dings (Heeze), Daylight (v.Ustinov), 0 - 0, 34,24 sec
2. Britt Wiefferink (Wierden), Alpha (v.Corland), 0 - 0, 34,71 sec
3. Vincent Dings (Heeze), Cream Couleur Z (v.Cream on Top), 0 - 0, 35,06 sec

bron: KNHS