Vader en zoon Van der Vleuten winnen met Madrid in Motion de Global Champions League St Tropez

Vader en zoon Van der Vleuten winnen met Madrid in Motion de Global Champions League St Tropez

Het is nagelbijtend spannend in de tweede ronde van de Global Champions League van St Tropez. De top drie van het klassement Madrid in Motion, ST Tropez Pirates en Valkenswaard United maken alle drie kans op de overwinning. Maar wie gaat het doen?  

Quick results:

1. Madrid in Motion - 6

2. Shanghai Swans - 9

3. Valkenswaard United - 12


Het zijn vader en zoon Van der Vleuten die hun overwinning voor Madrid in Motion mogen gaan vieren. Als eerste team van de top drie kwamen zij bij de laatste ruiters in actie. Beiden noteerden een uitermate topronde en wisten het hoofd koel te houden voor een foutloze ronde. Zo kon Eric rekenen op Wunschkind 19 (Casall) en zien we Maikel in actie met Beauville Z (Bustique). Hun foutloze ronde garandeerde hen in ieder geval van de derde plaats, maar met de strafpunten die de twee andere teams nog aangerekend kregen brengt het ze op een mooie eind overwinning. 

Het zijn dan de Shanghai Swans die met Peder Fredricson en Zarcamento (cardento 933) en Daniel Deusser en Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve) de tweede plaats voor rekening namen. Met 9 strafpunten uit de eerste ronde bleven ze vandaag foutloos. 

Ook Marcus Ehning deed wat er van hem werd verwacht, foutloos rijden met de 16-jarige Pret A Tout (Hiram Chambertin). Zijn foutloze ronde mocht echter niet baten, toen Valkenswaard United teamgenoot Alberto Zorzi er met Chinsey (Contendro I) toch 2 balken afstootte. Het leverde ze uiteindelijk de derde plaats op. 

De Cannes Stars zien we dan nog terug op de vierde plaats en de ST Tropez Pirates werden vijfde. Voor de Pirates kwam vandaag Pieter Devos in actie, die vandaag net als zijn teamgenoot Olivier Robert 4 strafpunten noteerde. Robert deed dat met Tempo de Paban en Devos kwam vandaag in de ring met Claire Z (Clearway). 


Individueel:

In het individuele klassement ging de winst naar de Amerikaan Kent Farrington. Met zijn Creedance (Lord Z) lijkt de ruiter weer helemaal terug te zijn op het hoogste niveau en vandaag zette het tweetal een tijd neer van 67.72 seconden. Bertram Allen en GK Casper (Canto 16) grijpen dan met 69.41 seconden de tweede plaats, terwijl Darragh Kenny met Classic Dream (Colestus) in 70.44 seconden de derde plaats op naam schreef. 

We zien dan Lorenzo de Luca met zijn Halifax van het Kluizebos (Heartbreaker) op de vierde plaats terug, terwijl Niels Bruynseels zich als vijfde mocht opstellen met Gancia de Muze (Malito de Reve). Zij noteerden een tijd van 71.22 seconden. 

Maikel van der Vleuten en Beauville Z werden individueel 13e en zien we straks terug voor de Grote Prijs. 

Resultaten Individueel

Resultaten teams


F: Database Stefano Grasso