Emmen laat het Wilhelmus weerklinken op Sunshine Tour

Emmen laat het Wilhelmus weerklinken op Sunshine Tour

Op de Sunshine Tour wordt er ook vandaag weer druk op verschillende pistes gesprongen en dat leverde voor verschillende Nederlandse combinaties klasseringen op. 

Medium Tour A

In het 1m30 reed Hendrik-Jan Schuttert naar de tweede plaats. Hij kon in het zadel van Stakkaire Gold (v. Stakkato Gold) een foutloze ronde springen in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Het duo stopte de chrono na 62,57 seconden. Ze moesten hiermee enkel de Franse amazone Pauline Broucqsault voorlaten. Zij kon een foutloze ronde springen met Pause Cafe du Saloz (v. Airborne Montecillo) onder het zadel en finishte in 58,97 seconden. Kendra Claricia Brinkop maakte de top drie compleet. Zij kon in het zadel van Natan van't Laarhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) een foutloze ronde springen in 64,20 seconden. 

Kendra Claricia Brinkop (Memphis) en Hendrik-Jan Schuttert (Farmers Girl HS) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m45 ging de winst naar Luca Maria Moneta. De Italiaan sprong de snelste tweede fase in het zadel van Chilli 41 (v. Crunch 3) en finishte in 35,03 seconden. Ignace Philips de Vuyst was met Handige Harry vd Lentamel (v. Exquis Bentley T&L) goed voor de tweede plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 35,41 seconden. Julie Welles en Greatfull (v. Congress 4) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 35,89 seconden. 

Karim Elzoghby (Zandigo) en Jesus Torres Garcia (Dianvaro BF) vervolledigden de top vijf. 

De beste Nederlandse prestatie kwam hier van Tom Martens. Hij reed Baucis d'Ouilly (v. Modesto) naar de twaalfde plek.

Klik hier voor de resultaten

1m35 Big Tour

In het 1m35 was er een Nederlandse overwinning. Kim Emmen reed I Love You M (v. Andiamo) foutloos rond in 61,77 seconden. Max Nieberg en Highway FBH namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 62,04 seconden. Dermott Lennon en Absolutely Kingmar Z (v. Aganix du Seigneur) vervolledigden het podium. Zij behielden de nul en finishten in 64,47 seconden. 

Matias Larocca (Hanouk V) en Kendra Claricia Brinkop (In Time) volgden op plaatsen vier en vijf.

Medium C 1m45

Ook in het 1m45 van de Medium Tour kon Emmen naar een klassering rijden. Dit keer rekende ze op Warriors Glory (v. Warrior) om naar de derde plaats te springen. Dermott Lennon (MJM Pursuit) reed naar de overwinning. De Ier liet alle balken in de lepels en klokte af in 31,67 seconden. Adreas Schou was met Afghan (v; Apreggio) goed voor de tweede plaats. Het duo sprong een foutloze ronde in 31,86 seconden. 

Matthew Samson (Curraghgraigue Obos Flight) en Felipe Amaral (Androide 3k) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Willem Greve kon zich heel ook klasseren. Hij reed Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de zestiende plaats.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m30 van de Small Tour zorgde Sophia Loojenga voor de beste Nederlandse klassering. Ze reed Inzell V D O (v. Dakar VDL) naar de achtste plaats. 

De overwinning ging hier naar Kara Chad. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van de 8-jarige Kunis (v. Luidam) en klokte af in 63,23 seconden. Olivia Alvarez Garcia en G and C Quitador Rochelais (v. Jarnac) namen de tweede plaats mee naar huis. Joao Mota en Chiara des Essaerts (v. Ensor vd Heffinck) volgden op de derde plaats. 

Klik hier voor de resultaten