Tom Schellekens: "Ik zal in quarantaine moeten nagenieten van mijn overwinning"

Tom Schellekens: "Ik zal in quarantaine moeten nagenieten van mijn overwinning"

Tom Schellekens schreef afgelopen zondag de Grand Prix van Salzburg op zijn naam. De 21-jarige Nederlander maakte zo indruk tussen een sterk deelnemersveld. Na afloop maakte hij even tijd voor ons vrij. 

Je won afgelopen de Grand Prix van Salzburg. Het je verwacht dat je hier zo een goed resultaat zou neerzetten? 

Je hoopt natuurlijk altijd goed te rijden in de Grand Prix en afgelopen weekend lukte dat ook zeker! Mijn paard Fiarabo springt heel goed te laatste tijd, ook al in Opglabbeek en Lier dus ze is zeker in vorm! 

Wat verwacht je van deze week? 

"Op dit moment gooit Corona vooral roet in het eten voor mij... Ik en mijn vader zijn gisteren positief getest op het Coronavirus... Dus helaas geen 4* debuut voor mij en Fiarabo. We zijn er er allebei gelukkig niet echt ziek van en we hopen we snel aan de start te komen". 

Heb je jezelf bepaalde doelen opgesteld voor 2021?

Mijn doel voor aankomend jaar is zeker de stap naar een hoger niveau maken, ik heb op het moment een heel stel fijne en goede paarden van eigenaren die mij ook echt de kans geven. Dus ik hoop nog veel goede resultaten neer te zetten! 

Kan je wat meer vertellen over je paard? 

Zoals ik al zei, is mijn paard momenteel in bloedvorm. Fiarabo is in eigendom van en gefokt door Marcel Smits. Ze is een dochter van Diarado x Padinus. Fiarabo is een heel compleet springpaard, ze heeft vermogen, is voorzichtig en heeft een hele goed instelling. Daarom ben ik ook zeer blij dat ik dit paard voor Dhr Smits mag rijden! 

In welke mate denk je dat COVID een blijvende invloed op onze sport zal hebben? 

"Grote complimenten aan de organisatie van CSI Salzburg, die deze concoursen mogelijk maken in deze moeilijke tijden. Ze zorgen er tegelijk voor dat er goed getest en gehandhaafd wordt. Voor nu ga ik in quarantaine om na te genieten van mijn overwinning en hoop er weer gezond en succesvol uit te komen".