Tom Schellekens en Joey Alberti op 2 en 3 in CSI1* 1.25m Deurne

Tom Schellekens en Joey Alberti op 2 en 3 in CSI1* 1.25m Deurne

Op de middag werd de CSI1* 1.25m proef in Deurne verreden. Van de 33 combinaties mochten er 10 door naar de barrage, waar zowel Tom Schellekens met L-Dora van de Zietfort (Eldorado V/D Zeshoek), als Joey Alberti op Gigaberlina (Baltic VDL) zich op het podium wisten te plaatsen.

In deze 1* proef ging de overwinning naar de Amerikaanse Rebecca Conway in het zadel van Clearblue Z (Cleaurway). Schellekens bleef zich met L-Dora van de Zietfort een kleine 3 seconden voor landgenoot Joey Alberti.

De top vijf werd verder vervolledigd door Miranda Harrington en Discovery Z (Diamond Z) uit Nieuw-Zeeland, gevolgd door de Brit Tony French in het zadel van Sorrento (Spartacus).

Uitslag CSI1* - 1.25m

Leopold van Asten beste Nederlander in 1.45m**

In de daaropvolgende CSI2* 1.45m rubriek sprong Leopold van Asten naar het beste Nederlandse resultaat. Op de rug van VDL Groep Victoria (Do Spiritivo) sprong hij naar een negende plaats. 

Het goud ging hier naar Giampiero Garofalo met de 8-jarige Zangersheide hengst, Dynamite vh Legita Hof Z (Diamant de Semilly). Thiago Ribas Da Costa greep met Itchcock des Dames (Marius Claudius) het zilver, voor Adam Prudent en Brume Barbotiere (Conrad). 

Net naast het podium klasseerde Cristoph Brüse zich met Cosima 280 (Can Do L) op vier, gevolgd door Rolf-Göran Bengtsson op Mylord Marley (Mylord Carthago).

Uitslag CSI2* - 1.45m