Theeuwes en Kooremans scoren op nationale wedstrijd in Lier

In het Azelhof werd op vrijdag een GOLD competitie gesprongen; De winst in de Grand Prix ging naar Danny van Es maar daarnaast werden er ook twee nevenrubrieken gesprongen. In het 1m30 ging de overwinning naar Martijn Tormans. Hij kon in het zadel van Origi van't Roosakker (v. Echo van't Spieveld) een foutloze ronde springen en klokte af in 28,99 seconden.

Marthe Heudens en Kriskras (v. Ugano Sitte) sprongen naar de tweede plaats. Zij slaagden erin om alle balken in de lepels te laten en klokten af in 29,47 seconden. Raf Kooremans en Nini van HD (v. I'm Special de Muze) sprongen naar de derde plaats. Het duo kon alle balken in de lepels laten en finishte in 29,70 seconden.

Bas Theeuwes (Herrera) en Jan Mertens (Lex van de Dreef) vervolledigden de top vijf.

1m20

In het 1m20 trok Danny van Es aan het langste eind. Hij rekende op Zico V (v. Pavoni) om in 22,66 seconden een foutloze ronde te springen. Isabel de Rijcker (Allegro) en Danny van Es (Go For it Ninohorse) vervolledigden het podium na foutloze rondes in respectievelijk 23,14 en 24,92 seconden.

Danny van Es (Noor C) en Lieve Tuerlinckx (Calmerotti) eindigden op plaatsen vier en vijf.