Teddy van de Rijt wint 1.50m debuut in Kronenberg

Op zaterdag moest Teddy van de Rijt, Nederlands kampioen, Leopold van Asten voor zich dulden in de 1.40m kleine Grand Prix van het CH Midden Limburg. Op zondag nam van de Rijt revanche en won meteen  haar eerste 1.50m rubriek.

De 22-jarige amazone won de 1.50m Grote Prijs in het zadel van Gino (Echo van 't Spieveld). Van de zeven foutloze combinaties in de basis wisten er ook vier de barrage foutloos af te werken.

Op het podium volgde Tristan Marchal met Sambucca (Sandro  Boy) op de tweede plaats. Het duo was slechts een tiende van een seconde trager dan  Van de Rijt. Nathalie van der Mei volgde op de derde plaats met Grand-Desser (Tangelo vd Zuuhoeve).

Het paar bleef ruim twee seconden voor op Niels Tacken met onder het zadel  Alexia Z (Andiamo). Met één springfout werkte Kevin Gallagher de top vijf af in deze Grand Prix met Ballypatrick Flamenco (Je Taime Flamenco).