Springfout houdt Mel Thijssen van rankingoverwinning in CSI3* Maubeuge

Springfout houdt Mel Thijssen van rankingoverwinning in CSI3* Maubeuge

In het Franse Maubeuge wordt er dit weekend op CSI3* niveau gesprongen. Er komen ook heel wat Belgen aan de start en naar goede gewoonte waren er vandaag dan ook heel wat Nederlandse klasseringen. Het hoofdnummer van de dag was het 1m50 waarin er meteen ook rankingpunten verzameld konden worden. 

De overwinning ging hier naar Felix Hassmann. Hij rekende op Balance 30 (v. Balou du Rouet) om in 55,69 seconden een foutloze barrage te springen. Hij was meteen de enige die een dubbele nulronde achter zijn naam kon noteren. Mel Thijssen nam de tweede plaats mee naar huis. Zij reed Florida Balia NL (v. Bustique) naar de tweede plaats. Ze zette de snelste tijd neer maar kreeg één springfout. Edouard Mathe en Castor de la Roque (v. Pezetas du Rouet) vervolledigden de top drie.

Voor Laura Renwick (MHS High Hopes) en Louis Pichon (Solitude Au Vent) was er een vierde en vijfde plaats. 

Anouk de Ruijter kon zich dan weer klasseren in het 1m40 van de CSI3* competitie. Zij reed Dancing Nini Z (v. Davidoff BB) foutloos rond in 91,67 seconden. Dat leverde haar de twaalfde plaats op. Ook in het 1m35 was De Ruijter de beste Nederlandse. Dit keer zadelde ze Jones (v. Kannan) om in 81,00 rond te springen. Ze kreeg echter een springfout achter haar naam wat resulteerde in een negende plek.

Klik hier voor alle resultaten