Slotdag Kronenberg: Niels Kersten neemt winnende start in Youngster Tour Finale

Slotdag Kronenberg: Niels Kersten neemt winnende start in Youngster Tour Finale

In De Peelbergen is vandaag de laatste dag van een internationaal CSI2* concours aangebroken. Later vandaag staat de CSI2* Grand Prix op het programma als afsluiter maar in afwachting daarvan werden en deze ochtend al twee finales van de Youngster Tour én een 1m35 van de CSI2* competitie gesprongen. In de finale voor 5- en 6-jarige paarden was er een Belgische overwinning. Alexander Kumps reed Pokerface GV (v. Dieu-Merci van T&L) foutloos rond in 36,20 seconden. Hiermee liet hij alle concurrentie ver achter zich. 

Edouardo Alain Dubois en Kiara (v. Kannan) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en finishten in 39,12 seconden. Caroline Hölzer vervolledigde de top drie in het zadel van Lampard M (v. Harley). Voor hen was er een foutloze ronde in 39,42 seconden. 

Henrique Drumond (Contro Z) en Patrick Jonkmans (Picco) konden zich op de vierde en de vijfde plaats klasseren. 

Joy Lammers en Amazing Z (v. Alano) waren de beste Nederlandse combinatie op de negende plaats. 

In het 1m35 van de CSI2* competitie verzekerde Jordy van Massenhove de tweede Belgische overwinning van de dag; Hij reed Iniesta D (v. Diarado) foutloos naar de finish in 32,70 seconden. Abdurakhmon Abdullaev en Conlouba volgden op de tweede plaats. Zij sprongen een nulronde in 35,39 seconden. Margareth Eikner en Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,88 seconden. 

Voor Joey Alberti (La Candida) en Daphne van der Schaar (Ghodinho Vds) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats. Bart van der Maat (Candy Vh) en Kim Hoogenraat (Garcia ES) konden zich op de negende en de tiende plaats klasseren. 

In de finale voor 7-jarige paarden verzekerde Niels Kersten een Nederlandse overwinning. Hij kon in het zadel van Thuur Z (v. Tyson) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 46,16 seconden. Derin Demirsoy reed op zijn beurt Jackpot R (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 51,36 seconden. Wilton Porter en Sternmarke 3 (v. Stakkato) vervolledigden de top drie. Zij kregen één springfout achter hun naam en finishten in 49,98 seconden. 

Paulena Johnson (Carabella vd Neyen Z) en Wilton Porter (Joli) vervolledigden de top vijf. Ivo Biessen (Tourelle Z) en Mans Thijssen (Joviality) konden zich op de zesde en de zevende plaats klasseren.

Klik hier voor alle resultaten