Shane Breen wint als enig foutloze de legendarische Hickstead Derby

Shane Breen wint als enig foutloze de legendarische Hickstead Derby

"Het is hem eindelijk gelukt ..." zo klonk het in de micro na afloop van de legendarische Hickstead Derby. de Ierse springruiter Shane Breen is één van de weinige ruiters die de Derby foutloos weet af te leggen. Samen met Can Ya Makan (Canturo) was dit voldoende voor de eindzege.

In 2005 stond de Ierse springruiter al eens op de derde plaats, toen gedeeld met zijn (toekomstige) vrouw, Chloe Bunn. Zeventien jaar later mag de Ier eindelijk de trofee in de lucht houden. "Normaal voel ik niet veel druk als ik aan de start kom. Vandaag was dit anders. Iedereen bleef maar zeggen, Het is uw jaar... onbewust legt dat wel wat druk. Zeker omdat mijn broer, Trevor, de Derby al in 2014 en 2015 wist te winnen."

"Zodra ik de laatste hindernis gesprongen had werd ik wel emotioneel. Ik besefte hoeveel geluk ik heb en ben gewoon enorm dankbaar voor vandaag..."

Shane Breen  plaatste zich ook op een gedeelde plaats met de BWP-hengst, Golden Hawk (Vigo d'Arsouilles). Hij deelde deze tweede plaats na één springfout  met Harriet Biddick in het zadel van A Touch Imperious (Touchdown) en Carlos Eduardo Mota Ribas met Jella van 't Kathof (Eldorado vd Zeshoek).

Uitslag