Scandinavian Vikings 2021 GCL winnaars dankzij Frank Schuttert

Scandinavian Vikings 2021 GCL winnaars dankzij Frank Schuttert

Wat een geweldige start van deze Super Saturday. Zestien teams streden om de 2021 Global Champions League titel en we hebben eindelijk een winnaar...

De Scandinavian Vikings wonnen deze manche van de GCL! Tijdens de eerste ronde eerder deze week, had het team al bewezen dat ze in geweldige vorm zijn. Evelina Tovek (Winnetou de La Hamente Z) en Frank Schuttert (Kinky Boy vh Gildenhof) sprongen beiden foutloos in de eerste ronde en dat is precies wat het team vandaag ook deed. Behalve vanavond, Henrik von Eckermann nam Evelina's plek in en deed waar hij goed in is...foutloos springen met zijn absolute toppaard King Edward. Samen met de foutloze ronde van Frank Schuttert en Lyonel D, was het team de enige die het hele weekend foutloos bleef en zo... werden ze gekroond tot 2021 GCL kampioenen.

Het zilver was voor de Prague Lions. Zowel Jur Vrieling als Niels Bruynseels wisten zowel in de eerste als tweede ronde foutloos te blijven, maar de tijdslimiet bleek voor hen net iets te kort. Bruynseels en Delux van T&L noteerden een tijdfout op de eerste, maar konden vanavond foutloos blijven. Vrieling en Long John Silver daarentegen noteerden ook vandaag een tijdfout. Daarmee eindigden zij op de tweede plaats.

Valkenswaard United maakte het podium compleet dankzij Peder Fredricson en Edwina Tops-Alexander. Fredricson's H&M All In kreeg vandaag een pechfout, maar Tops-Alexander's Fellow Castlefield zorgde voor een foutloze ronde voor het team en hield het totaal op 4 fouten voor Valkenswaard United, waardoor zij op de derde plaats eindigden! 

De uitstekende prestatie van Valkenswaard United, waar Gilles Thomas trouwens deel van uitmaakte, zorgde voor een winnend puntentotaal van 309 punten! Edwina Tops-Alexander, Peder Fredricson, Marcus Ehning, Alberto Zorzi, Betram Allen én Gilles Thomas mogen zich nu winnaars van de Global Champions League van 2021 noemen! Shanghai Swans eindigde in de eindstand tweede met een totaal van 296 punten. De Paris Panthers maakten het podium compleet met 276 punten.

Klik hier voor de rest van de resultaten.