Remco Been: "Het was uitkijken voor Steven Veldhuis..."

Remco Been: "Het was uitkijken voor Steven Veldhuis..."

De Wierdense springruiter Remco Been heeft het laatste outdoorconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde op zaterdagavond afgesloten met winst in de 1.40m Grote Prijs met Balou van het Molenhof Z. Een verlaat verjaardagscadeau voor werkgever Hank Melse uit Winterswijk die een dag eerder zijn zestigste verjaardag vierde. Bovendien werd Remco Been ook nog eens vierde met Las Vegas.

“Het was wel uitkijken voor Steven Veldhuis”, lacht Remco Been. “Steven won al het Z en was één en twee in het ZZ. Hij was in vorm.” Sjack Meuleman voelde de 38 ruiters stevig aan de tand. Deelnemers noemden de proef flink aan de maat, maar Meuleman relativeerde dat. “Ik denk eerder dat sommige paarden zich vergisten door de wat laagstaande zon en harde schaduwen op de grond, waardoor we er niet meer dan vijf in de barrage kregen en dan hadden we er nog drie met tijdfouten die er net buiten vielen.”

Afgelopen seizoen was Remco Been regelmatig op internationaal concours te zien en voor komende maanden heeft hij Wierden, Zwolle en Vragender op de kalender staan. “Maar de planning is nog niet helemaal concreet. M’n vriendin Anouk is zwanger en volgende week uitgeteld. Daar wil ik natuurlijk wel bij zijn! Het kan volgende week zijn, maar net zo goed ook wat later. Dan wil ik niet op concours zijn.”

Steven Veldhuis werd met zijn ZZ-winnaar Famariloma (v. Azteca VDL) tweede op een kleine afstand. De twee foutloze omlopen van Robert Vos met Diabeau (v. Vaillant) leverden een derde prijs op. Met een foutje finishte Robin Bril als vijfde op Balou Puissant (v. Balouco). Het was een interessante Grote Prijs met paarden met ervaring op 1.50m niveau, afgewisseld met jonge aanwas. Er stonden zeventien paarden van zeven en acht jaar op de startlijst.

bron: Persbericht / F. W. Scholten