Podiumplaats voor van Aarle en Veenstra in de CSIU25YJ 1.20m in Kronenberg

Podiumplaats voor van Aarle en Veenstra in de CSIU25YJ 1.20m in Kronenberg

Ook in de Peelbergen is een nieuwe dag van start gegaan. De jeugd werkte daar al twee proeven af, waarin onze landgenoten vooraan waren te vinden in het klassement.

In de CSIU25YJ-A proef werd er gesprongen over een hoogte van 1.20m en dat in twee fasen. Drieëntwintig combinaties bleven dubbel foutloos waaronder maar liefst vijftien Nederlanders. De winst was voor de Britse Rachel Proudley, met onder het zadel Cartino III. In de tweede fase zetten zij een tijd neer van 25,26 seconden en waren daarmee slechts drie honderdsten van een seconde sneller dan Piet van Aarle en Anyway, die tweede eindigden. Hilde Veenstra mocht haar landgenoot vergezellen op het podium dankzij After Pleasure Toltien en een tijd van 25,99 seconden.

Ook plaatsen zeven, acht en negen waren voor Nederland met respectievelijk Sofie van den Broek en Cupcake Z, Britt Schaper met In The Air en Amber van Marle met Kansas. 

Bij de pony's werd er gesprongen over een hoogte van 1.15m, wederom in twee fasen. Dit keer was de winst voor Ryan Perrett met Newtown Samson. In de tweede fase kruisten zij  de finishlijn op 27,49 seconden en deden daarmee drie tienden van een seconde beter dan de Ierse Maisie Adams en haar Forans Daylight. Sophie Wicks uit Groot-Brittannië mochten met Zodianne van de Doevenbree het podium vervolledigen. 

River Morssinkhof en Dexters Grooted Hart eindigden vierde, Siebe Leemans en Orchid's Lonette vijfde. 

Tenslotte sprong Thomas Driessen met Marrondales Power Of Love naar de achtste plaats. 

Klik hier voor de resultaten.