Overzicht: De beste resultaten van afgelopen week

Overzicht: De beste resultaten van afgelopen week

We zetten voor jullie alle resultaten op een rijtje van het afgelopen weekend!


Tijdens het CSIO 5* Rome in Piazza di Siena kon België vrijdag de Nations cup bemachtigen. Duitsland kon de Grand-Prix overwinning op zijn naam schrijven. Verbluffende vooruitgang in de afgelopen maanden van de combinatie gevormd door David Will en C Vier 2 (v. Cardento 933). De combinatie kon de overwinning te pakken nemen tijdens de Rolex Grand Prix met twee seconden voorsprong op Laura Kraut in de barrage, met haar recente aanwinst Baloutinue (v. Balou du Rouet). De derde plaats van dit podium is ook Amerikaans met Jessica Springsteen op haar trouwe Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze).


Tijdens het Saint-Tropez CSI 5* Global Champions Tour was er een ruiter die drie dagen geweldig presteerde, Peder Fredricson kon enkele overwinningen op zijn naam schrijven.

Tijdens het CSI 2 * van Tryon waren veel Amerikaanse deelnemers.De Grand Prix van $ 73.000 ging naar de Amerikaan Hunter Holloway met Pepita Con Spita (Con Spirit 7). De Canadese Erynn Ballard volgde op de tweede plaats met haar negenjarige merrie Classic Penny, daarna de derde met Conor Swail op Vital Chance de la Roque (v. Diamant de Semilly), allemaal dubbel foutloos in de barrage.

Tijdens het CSI2* in de Peelbergen kon Michael Pender de teugels van Hhs Calais (v. Cavalier Royale) een foutloos parcour doorrijden. Ook de derde plaats in de kleuren van de Mannschaft met Tim Rieskamp-Goedeking en zijn 12-jarige ruin Coldplay (v. Chacco-Blue). 

Tijdens het CSI2* in Bonheiden deden vooral de Engelse het goed. Guy Williams behaalde het beste resultaat met zijn Selle Français Rouge de Ravel (v. Ultimo Van Ter Moude). De tweede plaats ging naar Kim Emmen en Warriors Glory (Warrior). De derde plaats ging naar de Belg Vincent Lambrecht met Catcalk Harry (v. Verdi TN).

In het CSI 2 * Grand Prix van Boedapest deden vooral de Hongaren op hun eigen bodem het goed. Dömse Tamas pakte de overwinning met Conquistador (v. Contendros). Tweede plaats was voor Alasztics Aliz en Concordia HB.

In München lieten de Duitsers zich niet kennen, Simone Blum pakte de overwinning met DSP Cool Hill (v. Corlensky G), haar teamgenoot Maximilian Schmid werd tweede met Guardiola - N (v. Vigo D'Arsouilles). Frederic Tillmann sloot dit podium af met By Balou (v. Balou du Rouet).