Overwinning en podium voor Janssen, Voorn, van Asten, Thijssen en Maarse in Kronenberg

Overwinning en podium voor Janssen, Voorn, van Asten, Thijssen en Maarse in Kronenberg

De Nederlanders boekten weer mooie successen vandaag in de Peelbergen. Rosanne Janssen, Vincent Voorn, Mathijs van Asten, Leon Thijssen en Dave Maarse grepen elk een plaats op het podium. 

CSI2* 1,40m/1,45m

In de hoofdrubriek van de dag sprongen Vincent Voorn en Mathijs van Asten naar de top drie. Voorn finishte als tweede met Rubio Monocoat Electric (Ukato), Mathijs van Asten volgde als derde met de For Pleasure-dochter Romane du Theil. Malin Parmler won voor Zweden met T-Gavoli Z (Twister de la Pomme). Jessica Hewitt en Sophie Hinners maakten de top vijf af, Remco Been werd zevende. 

CSI2* 1,35m

Hier waren het Leon Thijssen en Dave Maarse die het podium haalden. De Duitse Lisa-Marie Titel won met Contessa La Silla (Chiquita la Silla), Leon Thijssen stuurde Madonna Quality (Mylord Carthago) naar het zilver. Dave Maarse volgde op plaats 3 met Duc de Kerihuel (Padinus). 

CSI* 1,10m

Rosanne Janssen zorgde hier voor een Nederlandse overwinning met haar Connor-dochter Janeiro VHL. Ze bewezen zich een halve seconde sneller dan de Britse Mimi Tarantelli met Four Roses CMS (Ukato). De Belg Thibault Geerens werd derde. 

5 yo & 6 yo

In de proef voor jonge paarden kon Loewie Joppen met Foncetti vd Heffinck (For Pleasure) tiende worden voor Oranje. De Duitser Christian Kukuk won met Zineday (Zinedine), KWPN'er Justified (Action-Breaker) werd derde met Lisa Candin. KWPN'ers Kiev (Extase) en Jododinus (Etoulon) werden achtste en negende. 

CSI* 1,30m

In deze kwalificatieproef voor de kleine GP ging de overwinning naar de Brit Benjamin Bick met Marieke VDR (Horion de Libersart). Martin Reznicek en Louise Saywell volgden op 2 en 3, Ruben Romp wist negentiende te worden voor Gloria (Eldorado vd Zeshoek) en plaatst zich zo voor de GP*.

7 yo

Katrin Eckermann won deze rubriek voor jonge paarden met de Tangelo vd Zuuthoeve-dochter Tiamo Z. Landgenoot Christian Kukuk werd tweede met Jim-Bob H (Numero Uno), Eckermann greep met Chao Lee (Comme Il Faut) ook de derde plaats. KWPN'ers Innovation (Dantos) en Iberlina (Vittorio) werden negende en tiende. 

CSI* 1,20m

Hier won de Duitser Daniel Güss met Speiki (Stolzenberg), landgenotes Julia Muth en Antonia Ercken volgden op het podium. 

Klik hier voor alle resultaten.