Oranje boven dankzij Pien de Boer in de CSIJ 1.30m proef

Oranje boven dankzij Pien de Boer in de CSIJ 1.30m proef

In de Peelbergen blijven onze landgenoten maar winnen! Deze ochtend wist Hilde Veenstra al een proef op haar naam te schrijven, en Pien de Boer doet haar dat nu na in de CSIJ 1.30m proef. 

Het parcours werd verreden over twee fasen. Dertien combinaties bleven dubbel foutloos maar de snelste tijd stond op naam van de Boer met Fame. Zij kruisten de finishlijn op 30,25 seconden en wonnen daarmee de proef. Plaatsen twee en drie waren voor Groot-Brittannië met Tabitha Kyle en Indiana d'Ayrifagne (30,80 sec) op twee en Claudia Moore met Cuba Libre (31,16 sec) op drie. 

Fleur Holleman en Higoletta van de Kapel eindigden vijfde en moesten de Duitse Zoe Kappelhoff met Flick Flack 40 voor zich dulden. 

Tenslotte was er een zevende plaats voor Yannick Janssen van Grunsven met Eloma's Blue SFN, een achtste plaats voor Nick Nanning met Bandia en een negende plaats voor Renee Hazeleger met Quint vh Maarlo Z. 

Ook bij de pony's kleurde de top tien overwegend oranje. Opnieuw een omloop met twee fasen werd dit keer verreden over een hoogte van 1.15m. De hoogste genoteerde Nederlander was Anouchka Marinissen. Met Kash van Orchid's sprong ze foutloos in een tijd van 22,37 seconden en moest Nele Marie Karshüning voor zich dulden. De Duitse won de proef met Mr. X 4 in 22,23 seconden. Het brons is voor de Britse Noora von Bülow, die met Delflip een tijd noteerde van 22,45 seconden. 

Nederland bezette ook de rest van de top vijf met Thomas Driessen en Marrondales Power of Love op vier, Siebe Leemans met Orchid's Lonette op vijf en Roos Wevers met Top Dominique op zes.

Klik hier voor de resultaten.