Nederlandse paarden scoren in Vilamoura

Nederlandse paarden scoren in Vilamoura

In Portugal kwamen de jonge springpaarden vandaag opnieuw aan de start.  De 7-jarige KWPN-merrie, Hayley (Carembar de Muze) sprong met Omer Karaevli naar de winst bij de zevenjarigen. De zwarte is in eigendom van Roos Wouters.

Karaevli bleef bij de zevenjarigen voor opTiago Morais met Havana du Loyal. Radovan Sillo vervolledigde het podium met Emyr Zoetendaele Z.

Bij de zesjarigen won Mandy Mendes Costa met de BWP-merrie, Nina vh Scheefkasteel. De Numero Uno-dochter werd twee weken terug verkocht aan de Portugese amazone nadat ze opviel onder het zadel van Maxime Harmegnies. Het 'nieuwe' paar bleef in deze rubriek ongeveer vier seconden voor op Omer Kareavli met onder het zadel de KWPN-ruin, Istinov (Ustinov. Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Radovan Sillo met Heureuse Nouvelle WH.

Ook bij de vijfjarigen won een Nederlands gefokt paard. Howard Ephgrave snelde naar de winst met de Don Diablo-merrie, Jayley. Het duo werd opgevolgd door Omer Karaevli die met Jacky Chan (Marius Claudius) naar de tweede plaats sprong. In het zadel van Obabelute -M (Nabab de Reve) strandde hij op de derde plek.

Uitslag 7yo

Uitslag 6yo

Uitslag 5yo