Nederlanders domineren Youngster rubriek De Peelbergen

Nederlanders domineren Youngster rubriek De Peelbergen

In De Peelbergen werden deze ochtend alvast twee rubrieken gesprongen. Eentje daarvan maakte deel uit van de Youngster Tour. Er werd respectievelijk over een hoogte van 1m15 (5-jarigen) en 1m25 (6-jarigen) gesprongen. De Nederlanders kwamen erg sterk voor de dag in deze rubriek maar de winst moesten ze aan de Duitser Tobias Meyer laten. Hij reed Blind Date (v. H5 Elvaro) foutloos doorheen de tweede fase in 30,38 seconden. 

De beste Nederlander was Kristian Houwen. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Joep Trojka S (v. Cidane) en klokte af in 31,99 seconden. Pim Mulder nam met Jacky (v. Tinka's Boy) de derde plaats voor zijn rekening. Zij konden de nul behouden en finishten in 32,50 seconden. 

Gabryella Dufour (Khedira) en Patrick Lemmen (Carlsberg RD) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

CSI2* 1m40

In het 1m40 domineerden de Braziliaanse ruiters; Thiago Ribas da Costa reed naar de overwinning in het zadel van Kinky van't Heike (v. Epleaser). Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in een tijd van 53,79 seconden in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Ook de tweede plaats ging naar een Braziliaanse ruiter: Carlos Eduardo Moto Ribas en Kartouzo van't Kathof (v. Ustinov) hielden de nul op het scorebord en finishten in 55,41 seconden. Sophie Hinners nam met Hendrick's HX (v. Bustique) de derde plaats voor haar rekening. De Duitse amazone kon de nul behouden en finishte in 56,49 seconden. 

Conor Drain (Golddigger) en Ernesto Canseco (Handy) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten