Mynou Diederichsmeier Duits kampioene springamazones

Mynou Diederichsmeier Duits kampioene springamazones
Mynou Diderichsmeier heeft haar verjaardag nog specialer gemaakt. De 36-jarige amazone heeft zichzelf het mooiste verjaardagscadeau ooit gegeven nadat ze het Duitse kampioenschap voor amazones overwon in Balve.

Samen met de dertienjarige Carlucci (Calido) raakte de amazone geen enkele balk over de drie omlopen. Sophie Hinners won zilver en Kathrin Müller het brons. Diderichsmeier kwam als laatste amazone aan de start en wist het hout in de lepels te houden.

"Het voelt als een droom. Carlucci heb ik twee en half jaar onder het zadel en toen smeekte ik mijn vader om het te kopen," vertelde de jarige kampioene Diederichsmeier na afloop."Het was mijn grootste doel om hier een medaille te halen. Ik was al vaker in Balve aan de start geweest, maar  had nooit het geluk aan mijn zijde. Op mijn verjaardag bleef Carlucci al foutloos voor mij, en nu de titel is het mooiste verjaardagscadeau wat ik me kon wensen."

Op het podium volgde Sophie Hinners met Vittorio 8 (Valentino). Het duo noteerde één tijdsfout over de drie omlopen. Kathrin Müller reed naar de derde plaats met de Belgische Felitia DH (Querlybet Hero).