Frank Schuttert komt gevaarlijk dichtbij Gerben Morsink in Senioren NK

Frank Schuttert komt gevaarlijk dichtbij Gerben Morsink in Senioren NK
Op het Nederlands kampioenschap in Mierlo kwam Gerben Morsink sterk uit de startblokken gisteren. Na een spannende tweede omloop in het kampioenschap behoudt Morsink de leiderspositie en gaat nog steeds regerend kampioen, Frank Schuttert vooraf.

De ruiters kregen vandaag een 1.50-1.60m parcours voorgeschoteld, rechtstreeks op tijd. De driesprong bleek een moeilijke hindernis te zijn. Johny Pals kwam als één van de top drie ruiters in het klassement als één van de laatste aan de start met zijn For Pleasure-zoon, Fernando BH. Het paar klokte foutloos af in 70,08 seconden en noteerde zo de snelste tijd tot dusver.

Enkel Frank Schuttert deed het beter met zijn Lyonel (Little Joe). De regerende kampioen dook onder de 70 seconde grens met een nulronde in 68,54 seconden en overwon zo de tweede omloop.

Laatste starter, Gerben Morsink moest met de druk van Schuttert zijn ronde aan de start in het zadel van zijn enthousiaste Navarone Z. Samen met de Nabab de Reve-zoon kruiste Morsink de eindmeet in 71,91 seconden. Niet de snelste tijd, maar wel genoeg om op de leiderspositie te blijven staan.

In het individueel klassement van de tweede omloop werkte Aniek Diks het podium af met haar Huros Winston-Jumper R (Cantos).

Uitslag tweede onderdeel.
Tussenstand.