Nassar blijft de overwinningen in Spruce Meadows opstapelen

Nassar blijft de overwinningen in Spruce Meadows opstapelen


Het leiden van de ereronde van de Internationale Ring tijdens de Spruce Meadows 2021 September Series begint een gewoonte te worden van Nayel Nassar (EGY). Op vrijdag van de Spruce Meadows 'North American' CSI5*, gepresenteerd door Rolex, eiste Nassar zijn derde overwinning in Spruce van dit jaar op, dit keer aan het stuur van de 16-jarige ruin, Oaks Redwood (ASB Conquistador x Oaks Miss Scarlet).


Na het overwinnen van Peter Grant's (CAN) 12 hindernis, 15 springinspanningen, parcours ingesteld op 1.45m, schoof Nassar door naar de barrage samen met Katie Laurie (AUS), Eduardo Menezes (BRA), Rowan Willis (AUS), Zoe Conter (BEL), en McLain Ward (USA). Het barrageparcours had een toegestane tijd van 50 seconden, maar een snelle tijd was niet iets waar de ruiters moeite mee hadden. In de barrage kwamen nogal wat hindernissen naar beneden, met Menezes, Laurie, en Nassar als enige drie foutloos. Het was Nassar's tijd van 36.42 seconden die hem naar de eerste plaats stuwde. Eduardo Menezes en H. Big Action (Action-Breaker x Big Star) eindigden tweede in 38.42, terwijl Katie Laurie de derde plaats innam in een tijd van 39.58 met Esteban MVNZ (Indoctro x fokkerij onbekend).

"Hij was uitstekend vandaag, ik vroeg echt veel van hem in de barrage en hij beantwoordde al mijn vragen," zei Nassar over zijn partner, Oaks Redwood. Nassar vertelde verslaggevers ook over de druk die hij voelt wanneer zijn ritten worden gevolgd door McLain Ward. "Ik wist dat ik genoeg had gedaan om echt de druk op hem te leggen. Uiteraard is McLain altijd snel. Ik wist dat de enige manier waarop ik hem zou verslaan is als hij een sprong omver zou rijden, en gelukkig gebeurde dat vandaag."

Nassar neemt morgen opnieuw deel aan de ATB Winning Round, evenals aan de ATCO Queen Elizabeth II Cup. 


Klik hier voor de resultaten

Bron: Persbericht