Morssinkhof, Beukers, Bocken, Kuijpers, Ijland en Wolters winnen 6 van de 7 proeven op CSI Youth Kronenberg

Morssinkhof, Beukers, Bocken, Kuijpers, Ijland en Wolters winnen 6 van de 7 proeven op CSI Youth Kronenberg

Zeven proeven vandaag in de Peelbergen tijdens de CSI Youth, en maar liefst zes daarvan werden gewonnen door een Nederlandse ruiter of amazone. De winnaars in kwestie waren Skye Morssinkhof, Dominique Beukers, Emma Bocken, Jersey Kuijpers, Mart Ijland en Joyce Wolters. 

Juniors Big Tour 1,35m

Skye Morssinkhof wist hier te winnen met Checkpoint Chacco, een zoon van Chacco Blue. In 36,02 seconden klopten ze de Duitse Carlotta Terhörst met Chacalaca T (Confidence 9). Timothée Dhenin werd derde met Arthur d'Albin CH (Apartos). Laura Hoefsloot werd vierde met Equity (Numero Uno), Enrico van Manen finishte als vijfde met C'Est la Donna Y (Montreal). 

Juniors & U25 Small Tour

Daarna was Dominique Beukers met Elise (Arezzo VDL) het winnende duo. Britt Brouwer volgde een fractie van een seconde later op de tweede plaats met Euphoria 7 (Escudo 19). Meike Zwartjens maakte met Gaillard de la Pomma (Nabab de Reve) het podium voor ons land compleet. 

CSICh Big Tour 1,25m

In de daarop volgde proef won Emma Bocken in het zadel van de Tangelo vd Zuuthoeve-dochter Dagmar. Het duo bewees zich iets sneller dan de Russische combinatie Olesya Lyulchenko en Plot (Priboy), Lukian Khranovskyi en Icarus vh Drongengoed (Clinton) finishten als derde. Jersey Kuijpers werd hier vijfde met Doctor Dolittle (Lord Z). 

CSICh Small Tour 1,15m

In deze rubriek wist Jersey Kuijpers dan weer te winnen. Met Celeste (JKH Trucks Commanchi) was dan ook deze eerste plaats voor Oranje. De Russische Olesya Lyulchenko ging met de tweede en derde plaats aan de haal, Milan Morssinkhof reed met Dartbreaker (Heartbreaker) naar de vierde plaats. 

CSIP Big Tour 1,25m

De vijfde Nederlandse overwinning op rij ging naar Mart Ijland met Invisible E vh Juxschot (Eternity van de N Ranch). Zij waren een ruime seconde sneller dan Cheyenne Meijers met Special Lady, Yannick Janssen van Grunsven en Kodiak van Orchids (Kanshebber) finishten voor Bo Dictus. Janssen-van Grunsven werd ook vijfde. 

CSIP Small Tour 1,15m

Frits (Hip Hop) sprong naar de eerste plaats met Joyce Wolters hier, Jersey Kuijpers stuurde Black Line H naar het zilver. Lily van der Knaap werd derde met Tiesto.

 U25 1,40m

Deze rubriek ging als enige naar het buitenland. Duitser Hannes Ahlmann en Nerrado (Nekton) finishte als eerste, My Relander en Expert (Ustinov) grepen de tweede plaats. Gaj Riossa en Famorku werden derde.

Klik hier voor alle resultaten.