Mirzela van Hapert maakt spetterend einde aan NK merries

Mirzela van Hapert maakt spetterend einde aan NK merries


Dat het in de strijd om de titel normaliter zou gaan tussen de Cizandro-dochters Mirzela van Hapert en Mexxima, was vooraf wel duidelijk. Ze maakten het elkaar en de jury niet gemakkelijk, maar de zeer expressieve en krachtige Mirzela van Hapert overtuigde tijdens de finaleronde tijdens een losbarstende regenbui zodanig dat er geen twijfel meer bestond: zij was de kampioene.


Keer op keer en telkens vanaf de eerste pas liet Mirzela van Hapert (Cizandro uit Irzela-C ster PROK van Patijn, f/g J. Castelijns uit Hapert, mede-ger. L.D.J. Castelijns en P.P.C. Castelijns uit Hapert) zien dat zij weet wat ‘erin klimmen’ betekent. Zoals juryvoorzitter Viggon van Beest beschreef: “We hebben een echte krachtsexplosie gezien vandaag.” Verder omschreef hij haar als een zeer expressieve merrie met sterke verbindingen en allure, die zeer goed met de schoft omhoog beweegt.

De keuze was voor de jury, naast Van Beest bestaande uit Henk Prins en Marie-José Calis, niet gemakkelijk. Want, zo zei Van Beest: “Beide merries hebben hun eigen plussen en dit, maar eigenlijk de hele groep, zijn twee topmerries.”

Cizandro-dochter Mexxima (uit Betske keur pref sport-tuig van Marvel, f/g H. Lassche uit Rouveen) leek vandaag niet helemaal in haar ritme te komen, maar was desondanks grote concurrentie voor de uiteindelijke kampioene. “Een merrie die nog moderner is in haar model dan de kampioene en een front heeft uit het boekje. Het voorbeen staat mooi vooraan de romp en ze kijkt in beweging werkelijk over de tribunes heen.”

Derde van de zeven voor de finale uitgenodigde merries werd Miss Cerona VS (Atleet uit Cerona elite PROK van Victory, fokker W.M. veneklaas-Slots uit Zeijerveld) van M.E. de Wild uit Geffen. “Een merrie die opvalt met haar enorme jeugdige uitstraling, de jeugd straalt er vanaf. In beweging is ze een en al techniek.”


Bron: KWPN