Mel van der Kamp: "Ik zou graag van mijn passie mijn beroep maken"

Mel van der Kamp: "Ik zou graag van mijn passie mijn beroep maken"

Mel van der Kamp is zeker en vast 'one to watch'. De 14-jarige Van der Kamp trainde al met Maikel van der Vleuten door zijn samenwerken met Stal Wilten. Hij maakte de laatste jaren een enorm vooruitgang onder het toeziend ook van Roy Wilten, die de jonge ruiter als een 'speciaal talent' omschreef. Mel werd geboren in Ethiopië maar werd geadopteerd door zijn Nederlandse ouders toen hij slechts één jaar uit was. 

"Eigenlijk is het vrij logisch dat ik met paardrijden ben begonnen", aldus van der Kamp. "Mijn oudere broer reed al concours bij de pony's en ik was er altijd bij. Op een bepaald moment heb ik dan beslist dat ik zelf ook wilde rijden en toen heb ik mijn eerste pony gekregen; Spirit. Hij was een geweldige pony die verschillende prijzen bij elkaar sprong. Daarna ging ik dan grotere pony's rijden tot ik uiteindelijk de overstap naar de paarden maakte. Wat ik zo leuk vind aan deze sport is het gevoel dat ik tijdens competities krijg. Ik vind het ook super pm met een paard naar een bepaald doel toe te werken. Ruiter zijn betekent zo veel meer dan enkel rijden: ik ben erg geïnteresseerd in het mentale aspect en hoe dat mij doet groeien als persoon". 

"Mijn mooiste momenten dusver zijn zonder twijfel Jumping Zwolle en Jumping Maastricht. In Maastricht werd ik drie dagen op rij tweede. Het was één van de eerste keren dat ik op zo een concours met zo een geweldige sfeer van sart kwam. Ik was achteraf dan ook erg trots op mijn paard Pandora en op de behaalde resultaten. Volgend jaar zou ik graag in de Junior rubrieken van start gaan. Daarnaast wil ik ook mijn rijden in het algemeen verbeteren. Ik wil nog meer focussen op het mentale aspect en op grotere wedstrijden aan de start komen. Mijn grootste droom is om een professioneel ruiter te worden en om van mijn passie mijn beroep te maken". 

"Mijn grootste voorbeeld is Marcus Ehning. De manier waarop hij zijn paarden rijdt en barrages springt: een schoolvoorbeeld voor iedereen. Ik zou graag eens een les van hem krijgen!"

Bron: FEI