Mel Thijssen Start EK met Medaillehoop in Oliva

Mel Thijssen Start EK met Medaillehoop in Oliva

De Ierste springruiters zijn gebrand op medailles. Na afloop van de 1.45m eerste omloop van het Europees kampioenschap voor Young Riders noteert Mel Thijssen het beste NEderlandse resultaat. Thijssen sprong met Cartolana 2 (Catapult 7) foutloos naar de zevende plek.

De Iersen zijn gebrand op medailles. Jason Foley wist zo de eerste omloop van de Young Riders op naam te schrijven. Samen met Cnoc Rua Chinook (Pacino) bleef de Ier ruim één seconde voor op Lily Attwood met onder het zadel  Jos Verlooy's voormalige Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro FC). Frankrijk's Jules Orsolini strandde in deze eerste 1.45m proef op de derde plaats.

Op de rug van Charlotte 198 (Casall) bleef Orsolini landgenoot Antoine Ermann met Beryl des Pres (Popstar Lozonais) voor. België's Thibeau Spits volgde foutloos op de vijfde plaats in het zadel van de 11-jarige Classic Touch DH (Casall).

Mel Thijssen volgt in de individuele ranking op de zevende plaats. Thijssen hield het foutloos met haar Cartolana 2 (Catapult 7). Ook Skye Morssinkhof klasseerde zich in deze eerste omloop. Mprssinkhof zette een pijlsnelle chrono neer, maar met één springfout strandde ze op de zeventiende plaats met onder het zadel G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue).

Net als bij de junioren starten de Nederlandse Young Riders met het team op de vijfde plaats. Voorlopig staat Ierland bovenaan het landenklassement.

Individuele Ranking