Mel Thijssen dubbel prijs in 3* 1.40m van VilaMoura

Mel Thijssen dubbel prijs in 3* 1.40m van VilaMoura

De op één na hoogste proef van de dag in VilaMoura was een voltreffer voor Mel Thijssen, die zich maar liefst twee maal vooraan het klassement wist te plaatsen. Naast een schitterende zilveren medaille met de negenjarige KWPN merrie Jicalien DN (Douglas) behaalde ze ook nog een vijfde plaats op de rug van de tienjarige KWPN ruin Imodo (Quasimodo Z).

Van de elf combinaties die over beide fasen de nul feilloos behielden, moest Mel Thijssen enkel de Fransman Laurent Goffinet voor zich laten gaan. Goffinet finishte met de schimmelruin Absolut de Lacke (Diamant de Semilly) in een niet te kloppen eindtijd van 28.37 seconden, haast vijf seconden sneller dan onze landgenote in het zadel van Jicalien DN. Frankrijk bezette nog een tweede maal het podium nadat Titouan Schumacher op de voshengst Elliot Brimbelles Z (E T Cryozootech Z CL) met het brons aan de haal ging.

De eerste plek vlak naast het podium ging naar Victor Bettendorf en de twaalfjarige merrie Big Star des Forets (Untouchable M). Mel Thijsen nam vervolgens ook de vijfde plek voor haar rekening door er met Imodo te eindigen in 35.50 seconden.

Niels Kersten had 38.78 seconden nodig om in het zadel van Belfast Z (Bamako de Muze) foutloos rond te geraken en sprong daarmee naar een negende plek. Achteraan de prijzen ging Mans Thijssen met de schimmelruin Horion Z (Horion de Libersart) naar huis met de twaalfde plek.

Vind de volledige uitslag hier.