Manon Hees wint finale Hendrix Competitie. Kristian Houwen en Joey Alberti verzekeren Nederlandse successen in Kronenberg.

Manon Hees wint finale Hendrix Competitie. Kristian Houwen en Joey Alberti verzekeren Nederlandse successen in Kronenberg.

Vandaag stond de finale van de Hendrix competitie gepland bij de Peelbergen Internationaal. Terwijl Kristian Houwen en Joey Alberti schitterden in de internationale nevenrubrieken hield Manon Hees de concurrentie achter zich in de finale van de Hendrix Competitie.

Samen met haar zesjarige La Nulana K (Douglas), uit de fokkerij van K. Litjens, hield Manon Hees de concurrentie achter zich in de finale van de Hendrix Competitie. Hees en de merrie bleven ruim één seconde voor op Pieter Keunen die de tweede en derde plaats op zijn naam schreef.

Keunen volgde op het podium met de Entertainer-dochter, Leader HX. Samen met de merrie uit de fokkerij van Stal Hendrix bleef Keunen zichzelf voor met zijn eigen gefokte Lambrusco (Entertainer). Het duo werd opgevolgd door John Driessen en Leike (Arezzo). De top vijf van deze finale rubriek werd afgewerkt door Kristian Houwen en de dochter van Harley VDL, Liletto.

Joey Alberti en Kristian Houwen verzekeren Nederlandse successen

In de 1.30m CSI1* Grand Prix kwalificatie wist Kristian Houwen de concurrentie achter zich te houden. Op de rug van de achtjarige Jolijn K.M. (Cidan) bleef Houwen zijn landgenoot, Piet Raijmakers Jr. met Van Schijndel's Hanibal (Van Schijndel's Rascin) voor. Het podium werd afgewerkt door Tobias Bremermann en Quberta B (Chaman). 

Net buiten de top drie loodste Loewie Joppen zijn International Popcorn (Bustique) foutloos naar de vijfde plek van deze 1.30m proef.

Eerder won Joey Alberti voor eigen publiek de 1.20m CSI1* proef met de 9-jarige Heartbeaker de Lux (Hermes de Lux). Het paar bleef ruim twee seconden voor op landgenoot Johan Klein Zieverink met de zesjarige Liverma (Quickly de Kreisker). Lisa Cordes werkte de top drie af met Amabilita 2 (Acadius).


Alle resultaten